VORES BYGGEPROJEKTER

 
 

På disse sider kan man følge vores bedrifter ud i husbyggeriets kunst. Vi har istandsat et sommerhus i Danmark og et hus i Norge - og nu har vi kastet os ud i et selvbyggeri. I Norge.


Vi har lavet mange opdateringer, men billeder af huset vi skal bygge kan ses her: Link til 3D model


Link til en masse billeder af området hvor vi skal bo: Området


En oversigt over hvad og hvorfor findes her: The English Version


Og så opdaterer vi jævnligt vores blog som kan findes her: BlogDer findes ikke megen information eller selvbygger-erfaringer at finde på nettet. Det har sikkert noget med at gøre, at det er en noget hektisk process, men ikke desto mindre har vi besluttet os for at afmystificere hele denne byggeproces. Der vil sikkert være perioder hvor vi ikke får opdateret så meget, men det skal vi nok samle op på.


Her vil vi dele alle vores erfaringer og læring om arkitekter, byggefirmaer, bankforhold, budget og generelt hvor meget ting koster. Prisen for at bygge i Stavanger ligger på mellem 30.000 og 50.000 NOK /kvm, og vi har flere bekendte som har bygget huse for 11 millioner NOK. Og de er altså helt almindelige mennesker med helt almindelige lønninger.

Vi mente, og mener stadig, at dette er helt absurd, og besluttede os for at bygge os et “billigere” hus, og gøre meget af arbejdet selv, for at spare nogle millioner.


Kom med os på rejsen :-)

Her er lidt om vores tidligere husprojekter:


Lortebrunt, lortebrunt, lortebrunt...


Dette ser ud til at være nøgleordet som forfølger os, når det gælder huskøb. Til gengæld kan vi se masser af gode og “relativt lette” muligheder i husene - og så er de af træ.


Heldigvis kan lortebrune huse males sorte med hvide hjørnebjælker, vinduer og udhæng. Og med et træhus med gipsvægge kan der nemt rives ned og bygges op igen.


Tidligere skrev vi: “Vores helt store drøm er at bygge eget træhus, og det undersøgte vi da også for en ganske kort bemærkning... men det bliver ikke i Norge vi skal eksperimentere. Byggematerialer og håndværkerløn er oppe i en prisklasse hvor vi på ingen måde kan være med.”

Men nu har vi altså kastet os ud i det.


Vi har lavet denne side fordi...

For det første fordi vi er stolte af vores ideer og resultatet af vores arbejdsindsats omkring sommerhuset og huset i Norge. For det andet fordi vi er begavet med en meget deltagende familie og venner som er interesserede i hvad vi går og sysler med på det nye byggeprojekt.

Og hvad angår det nye byggeprojekt, så er det hele bare meget nemmere at fortælle og snakke om når vi har lagt nogle billeder herop på nettet.


På de følgende sider kan I følge med i sommerhusets forvandling fra da det blev overtaget i sommeren 2006 og så frem til vinteren. Og forvandlingen i efteråret 2009. Og nå ja, i sommerferien 2010 blev der også lige lagt nyt tag på... det sidste som kunne udskiftes, stort set. Men så kom den nye terrasse i lærketræ i sommeren 2014, som udskiftning af den skallende sorte terrasse med meget store mellemrum mellem brædderne.


Derefter følger en blog med planer, ideer og billeder fra huset på Gullskjellveien i Hommersåk.


Mange af billederne fra de to første huse er fra den grundige opdatering i 2010, men jeg får efterhånden opdateret med nye billeder.


Rigtig god fornøjelse!

P.S. Billedet her ovenfor til venstre er vores byggegrund, og billedet nedenfor er Storebæltsbroen, som man kan se fra stranden ved vores sommerhus.

Alle vores huse...

Fordi vi rigtig gerne vil dele vores planer, ideer, fremskridt og tanker med jer derude, som er interesseret...

                     GODT NYTÅR!


Vores selv-designede hus, i tæt samarbejde med EBK, er nu bygget færdigt. Opdaterede billeder af huset indvendigt og udvendigt kan ses på vores blog via dette link.


Opdateringerne på hjemmesiden sluttede brat, da hverdagen startede efter sommeren, og der var et par børn som fortjente vores fulde opmærksomhed. De skulle nemlig starte på nogle helt nye liv; Sebastian havde en markant skift fra børnehave til skole, med alt hvad det indebærer, og så var der Gustav der skulle flytte til en ny børnehave og lære nye rutiner og en masse børn at kende. Og det kræver opmærksomhed og støtte.


Derfor har der ikke været opdateringer i et halvt år, og denne forside er lidt outdated. Det skal vi snart få rettet op på, og så vender vi tilbage med en mere overskuelig og organiseret side.